Despre magia diminetii

Despre magia diminetii

     Stiu ca timpul e scurt si ca uneori ne trezim de parca nu am fi dormit deloc, obositi, preocupati de chestiile pe care le avem de rezolvat peste zi, probleme, obiective gandite in termeni SMART si SWOT, pentru indeplinirea carora totusi timpul pare mult prea comprimat. Uneori am da orice sa inchidem gura ceasului desteptator. Si totusi dimineata poate fi magica, daca o privesti dintr-un anume unghi, intr-un anume fel.

Nu stiu daca va asteptati la o abodare stiintifica a temei, insa eu imi doresc sa va impartasesc putin din bucuria de a ma trezi  dimineata…sau, mai corect spus, despre bucuria de a fi  in stare de veghe, constienta de cat de minunata este  dimineata.

Deschid fereastra si las sa intre in casa aerul tare al diminetii. E racoros. Ma trezeste. Patrunde pana in ultimul ungher al plamanilor si … ma bucur ca respir.

Lumina este inca timida. Are o tenta de roz. Imbaca discret siluetele cladirilor  intunecate. Din loc in loc negrul blocurilor e spart de cate o lumina.

Parca noua zi ar clipi somnoroasa din ochi. Deschide pe rand cand un ochi, cand celalalt si apoi pe amandoi.

Orasul se trezeste, se dezmorteste. Inca nu zumzaie, dar peste cateva zeci de minute, vom uita cu desavarsire de aceste clipe de liniste. Asadar ma bucur… in liniste… de liniste si de modul in care soarele incepe sa patrunda pe fereastra. Vad plopul din fata ferestrei care imi face semne dand din ultimele frunze pe care le mai are in dotare. E caraghios, asa de inalt, zvelt si… dezbracat.

Lumina unei dimineti minunate de toamna inunda glorioasa orasul. Asist la un spectacol maret si realizez ca am si vad atatea lucruri minunate pentru care simt ca trebuie sa multumesc. Multumesc!

Ma simt invingatoare deja si am curajul sa infrunt astazi orice problema, am curajul sa accept orice provocare. Pot. Asa cum soarele poate sa rasara in fiecare dimineata. Chiar daca uneori nu-l vad, eu stiu ca e acolo…si isi face treaba. Imi lumineaza zilele.     Multumesc!

Iubesc diminetile si inchin aceasta ceasca de cafea in cinstea  soarelui si a inceputului de zi!

Cu drag,

Roxana

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s